جایگاه مشتری مداری در فرایند كارگزيني و تامین منابع انسانی.
سومين مرحله فرآيند مديريت، كارگزيني يا تأمين نيروي انساني سازمان است.
در اين مرحله نيز توجه به مشتري مداري از اهميت زيادي برخودار است.
مدیران منابع انساني سازمان باید توجه به نكات زير را در دستور كار قرار دهند:
1- در مرحله شناسايي و انتخاب كاركنان بايد به تناسب فرد استخدام شده با ويژگيهاي مشتريان سازمان و سشلایق و خواست آنان، توجه شود. در اين مرحله بايد به نحوي عمل شود كه كليه كاركنانی كه به هر نحودر يك بخشي از سازمان با مشتريان سروكار دارند از مهارت لازم براي جذب، حفظ و وفادار كردن مشتريان برخودار باشند.
2- شايد بتوان گفت يكي از حساسترين مراحل در رابط با مشتري مداري يك سازمان، در بخش آموزش كاركنان قرار دارد، چرا كه با توجه به تنوع سلايق و انتظارات مشتريان، آموزش كاركنان يك ضرورت اساسي به شمار ميرود، آموزش كاركنان به ويژه در زماني كه تكنولوژي و روش هاي جديد، محصولات و بستهبنديهاي جديد و مشتريان جديد وجود دارد، از اهميت بيشتري برخودار است.
3- پس از انتخاب و آموزش كاركنان، نحوه چيدمان آنان و بكارگيري در پست هاي مناسب و هماهنگ با ويژگيهاي مشتريان و انتظارات آنان، نيز داراي اهميت زيادي است. ممكن است در يك سازمان تجاري نيروهاي خوبي جذب و استخدام شوند و آموزش هاي لازم را ببينند، اما در جاي مناسب بكارگيري نشوند. لذا به کارگیری در محل مناسب یک شرط برای موفقیت است.
4- حفظ و نگهداري كاركنان كارآمد و موفق در رابطه با جذب، حفظ و وفادار كردن مشتريان ، يك اصل به شمار ميرود. سازمان هايي كه به دنبال مشتري وفادار هستند، بايد براي كاركنان خوب خود امنيت شغلی و ثبات كاري به وجود آورند. جابهجاي زياد نيروي هاي كارآمد، منجر به پراكنده شدن و از بين رفتن مشتريان ميشود.